jump to navigation

ផលិត​ផល​ផ្កា​អំបិល​ខ្មែរ ថ្ងៃ​ពុធ 29 ខែ​មីនា 2017

Posted by សុភ័ក្ត្រ in ពីនេះពីនោះ.
trackback

លោកអ្នកប្រហែលជាដឹងហើយថានៅកម្ពុជាយើងមានសហគមន៍ផលិតអំបិលដ៏ធំមួយគឺនៅខេត្តកំពត។ អំបិលខ្មែរធ្លាប់មានវត្តមាន និងបម្រើប្រជាជនខ្មែរអស់ច្រើនទសវត្សរ៍មកហើយ និងជាពិសេសអំបិលគ្រួសខ្មែរ ដែលត្រូវបានយកមកប្រើប្រាស់សម្រាប់ប្រឡាក់ ដូចជាប្រហុក ដែលយើងទទួលទានសព្វថ្ងៃនេះ និងសិប្បកម្មទឹកត្រីជាដើម។

រយៈពេលចុងក្រោយនេះអំបិលខ្មែរហាក់បីដូចជាពុំទទួលបានការចាប់អារម្មណ៍ទៀតទេ ជាពិសេសនៅពេលវត្តមានអំបិលបរទេសហូរចូលយ៉ាងគំហុកនោះ។ សព្វថ្ងៃនេះសម្រាប់ផលិតផលអំបិលរបស់ប្រទេសខ្មែរយើង នៅមានវត្តមានអំបិលមួយប្រភេទទៀតដែលឲ្យឈ្មោះថា «ផ្កាអំបិល»។ ផ្កាអំបិលគឺជាប្រភេទអំបិលដែលនៅមុខលើ មានសភាពសល្អ និងផ្ដល់ផលប្រយោជន៍ច្រើនជាងអំបិលគ្រួសធម្មតា។

សម្រាប់សហគមន៍ផលិតអំបិលនៅកំពត ផ្កាអំបិលកំពុងត្រូវបានសម្រិតសម្រាំង ដោយធ្វើការកែច្នៃបានយ៉ាងល្អប្រសើរមួយកម្រិតសម្រាប់បំពេញវត្តមាននៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក និងឈានទៅមុខដើម្បីចូលផ្សារក្នុងតំបន់ ក៏ដូចជាទីផ្សារក្រៅប្រទេស។ ផលិតផលផ្កាអំបិលខ្មែរ ក្រៅពីមានរសជាតិ និងអត្ថប្រយោជន៍មិនចាញ់អំបិលមកពីបរទេសហើយ ការរៀបចំផលិត និងការវេចខ្ចប់ត្រូវបានរៀបចំ និងមានសភាពទាក់ទាញយ៉ាងគួរជាទីមោទន។ សិប្បកម្មផលិតអំបិល និងផ្កាអំបិលនៅកំពតបានជួយលើកតម្កើងជីវភាពប្រជាកសិករផលិតអំបិលបានមួយកម្រិត។ សូមបងប្អូនចូលរួមប្រើប្រាស់ផលិតផលក្នុងស្រុកយើង និងសាកសួរវត្តមានផ្កាអំបិលខ្មែរនៅលើទីផ្សារ៕

រូបភាពខ្សែសង្វាក់ផលិតផលផ្កាអំបិលខ្មែរកំពត

Advertisements

មតិ»

No comments yet — be the first.

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្ដូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្ដូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្ដូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្ដូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s

%d bloggers like this: